Notícies

Imatge de la notícia
26-10-2014
A LLEIDA, CINQUENA TORRE DE 7 DESCARREGADA CONSECUTIVA
(Pd4cam, 4d7a, Td7, 4d7, Pd5)
Penúltima actuació de la temporada superada amb bona nota. Els Bordegassos de Vilanova van encadenar la cinquena torre de set descarregada aquest dissabte a Lleida, on van participar a la diada de la colla local. Una torre que presentava dos canvis al tronc respecte les anteriors. A més, van completar el quatre de set amb l'agulla i un quatre de set amb estrenes.

La diada tornava a ser un dissabte al matí, fet que limitava la capacitat de convocatòria de la colla. Però, tot i això, els Bordegassos van complir en escreix amb una actuació més que notable. Després d'entrar a plaça amb un pilar de quatre caminant, els vilanovins van encetar la diada amb el quatre de set amb l'agulla. Un castell molt còmode que van descarregar amb molt bones mides i que és el novè de la temporada.

Tot seguit els groc terrós van encarar el gran objectiu del dia: seguir encadenant torres de set. Després de quatre torres seguides, ara era el moment de demostrar que també es podien fer rotacions al tronc. I la torre, que presentava un canvi a terços i un altre a quarts, va ser una de les més plàcides de la temporada. Es va carregar sense haver de treballar abans d'hora i a la descarregada va sobrar moltíssima corda. Des que van descarregar la primera de l'any a la diada Salvany, no han parat de descarregar-la a cadascuna de les diades on han participat. La torre de set torna a ser el castell franquícia de la colla.

Una dada per a la història: és la primera torre de set que els Bordegassos aconsegueixen a la capital del Segrià, on només han actuat tres vegades. També és el castell més important que hi han alçat mai. La primera visita a Lleida va ser el 1978, amb el quatre de set amb l'agulla com a sostre. El mateix sostre que l'any 2000, quan van intentar sense èxit el quatre de vuit.

La diada la van completar descarregant un quatre de set que va servir per estrenar-hi en castells de set un dos (Ainhoa Morales) i un terç. A ronda de pilars, els vilanovins van completar un pilar de cinc que en aquest cas va ser força més treballat que de costum.

Pel que fa a la resta de colles, els Castellers de Lleida van descarregar la torre de set, el set de set i el cinc de set, a més del pilar de cinc i quatre pilars de quatre. Els Xicots de Vilafranca, amb pocs efectius, van descarregar el cinc de set, la torre de set i el quatre de set amb l'agulla.

La propera cita pels Bordegassos serà l'última de la temporada. Aquest proper diumenge 2 de novembre a dos quarts d'una del migdia a la plaça de la Vila els vilanovins celebraran el seu Dia de la Colla.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Diada dels origens
Dissabte 30 de setembre
Amb Falcons de Vilanova


01-10-2023
Diada Salvany
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


12-10-2023
Cornellà


21-10-2023
Tarragona


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos