Noticias

Imagen de la noticia
12-11-2013
AQUEST DIUMENGE, 42è DIA DE LA COLLA
[Esta noticia no se ha traducido al idioma solicitado; te ofrecemos la versión original. Rogamos disculpes la molestia.]

La temporada castellera al Garraf i Penedès es tanca aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. A partir de dos quarts d'una del migdia s'hi celebrarà la Diada de la Colla dels Bordegassos, que també comptarà amb la participació dels Minyons de l'Arboç i els emergents Castellers de Caldes de Montbui. Entre d'altres reptes, els Bordegassos buscaran descarregar el seu cinquè quatre de vuit de la temporada.

El castellers de Vilanova arriben a la seva diada amb un bon bagatge amb el quatre de vuit i, sobretot, sense haver caigut ni un sol cop amb aquest castell. Si bé ara fa un any la colla havia aconseguit tant el tres com la torre, la regularitat confiança amb el carro gros aquest any ha estat superior que al 2012. Aquesta eficàcia s'ha multiplicat les vegades que la colla disposava del gruix dels seus efectius.

A banda d'aquest quatre de vuit, un castell que té tots els números per tornar a anar a plaça és la torre de set. Tot i que ja l'han descarregat en diferents ocasions, la que havia estat l'estructura franquícia de la colla els darrers dos anys aquest 2013 s'ha mostrat irregular. Després d'un temps apartada de plaça, però molt treballada a assaig, tot indica que torna a estar a punt.

I el tercer castell encara està per determinar. De feina amb el tres de vuit n'hi ha molta. Els de groc terrós encadenen molts divendres fent el castell de set net fins aixecador, però la poca constància ha dificultat més treballar l'encaix del castell amb la pinya. Hagi d'anar a plaça o no, de ben segur que els Bordegassos no desaprofitaran el darrer assaig de la temporada per seguir donant passes endavant. A la recambra hi ha la gamma de set i mig. A la ronda de pilars, els vilanovins també podrien sorprendre alçant diversos pilars de cinc simultanis. Els efectius de pinya determinaran quants en podran alçar.

Pel que fa a les colles convidades, els Minyons de l'Arboç tanquen temporada a Vilanova, després d'un 2013 marcat per la regularitat amb la gamma de set i mig i la feina a assaig d'alguns reptes superiors. A les xarxes socials han fet una crida per atacar el quatre de vuit, un castell que a la seva història només han carregat una vegada. Una de les sorpreses positives de darrera hora són els Castellers de Caldes, que han aconseguit sovintejar cada cop més els set pisos bàsics i la setmana passada van aconseguir descarregar el primer tres de set amb l'agulla de la seva història.
« Volver a las noticias

Próximas actuaciones

L'Arboç
Sábado 10 de junio
18h Plaça de la Vila
Con Minyons de l'Arboç, Vella de Valls i Jove de Tarragona


18-06-2023
La Grallada
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


01-07-2023
Sant Pere de Ribes


02-07-2023
Festa Major de Baix a Mar
Monument de Francesc Macià (Vilanova i la Geltrú)


»Ver agenda«    »Descargar en PDF«
»Ver en Google Calendar«

Próximas actividades de la Social

Sin actividades previstas

»Ver agenda«
»Ver en Google Calendar«

Hazte socio

Twitter: @bordegassos