Notícies

Imatge de la notícia
14-07-2014
CARREGUEM EL SEGON 3D7 PER SOTA EN 16 ANYS
5d7, 3d7ps(c), 2Pd4sim
Calafell va veure el segon tres de set aixecat per sota dels Bordegassos de Vilanova en els darrers 16 anys. Va ser diumenge al migdia, en una diada que va quedar suspesa a la segona ronda per l'absència de l'assistència sanitària.

Els Bordegassos anaven a Calafell amb ganes d'estrenar algun dels castells que treballen. Descartada la torre de set arran de la necessitat de reformular les posicions d'aixecador i enxaneta, l'aposta del dia es va centrar en el tres de set aixecat per sota. De sortida els vilanovins van obrir amb el cinc de set. Un castell que els va sortir de postal i que va servir per fer-hi debutar un aixecador: Arnau Camps. És el quart que descarreguen aquesta temporada.

A segona ronda va arribar el moment del tres per sota. Després d'un parell de mesos d'intens assaig, arribava l'hora de la veritat. I el castell es va aixecar molt coordinat i acompassat. Les fases més delicades del castell es van resoldre satisfactòriament i un cop estava completament aixecat, l'anxaneta el va coronar. Però a la sortida, entre un dels rengles del tres i el pis de dosos l'esntructura va acabar saltant per dalt. El castell quedava en només carregat i deixava la colla a les portes del que hauria estat una celebració important. Les assistències mèdiques van traslladar dos castellers a l'hospital, que no van presentar cap altre problema que alguna contusió. Però el retard en el retorn de les ambulàncies va obligar les colles a decidir la suspensió de la diada, que es va donar per finalitzada amb diversos pilars de quatre simultanis de comiat.

A plaça també hi havia els Nens del Vendrell, que van obrir descarregant la torre de set. A segona ronda, amb els terços del tres de vuit dalt de la pinya, van desmuntar la pinya perquè l'enxaneta no estava convençuda. Van sortir de l'escull descarregant el set de set. Per la seva part, la Jove de Sitges només va poder fer ús de la primera ronda, on va descarregar el quatre de set.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Diada dels origens
Dissabte 30 de setembre
Amb Falcons de Vilanova


01-10-2023
Diada Salvany
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


12-10-2023
Cornellà


21-10-2023
Tarragona


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos