Notícies

Imatge de la notícia
08-11-2015
TORRE DE 7 BORDEGASSA A UN DIA DE LA COLLA AMB CASTELL DE 9 TERRASSENC
(2Pd4sim, Td7, 5d7, id7d7, 7d7, 2Pd5sim, 4Pd4sim)
Els Bordegassos de Vilanova van descarregar la torre de set al seu 44è Dia de la Colla, celebrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de les Cols. Els de la camisa groc terrós van acompanyar la torre amb el cinc de set i el set de set. L'actuació va permetre veure el primer castell de nou que els Minyons de Terrassa alcen a Vilanova. Aquest 2015 ha passat a la història com l'any en què Vilanova ha vist més castells de nou o superiors. En total, han estat vuit, a càrrec de quatre colles diferents.

Després de dos pilars de quatre de salutació, els Bordegassos van obrir plaça amb la torre de set. Una construcció que ha estat el castell franquícia de la colla aquesta temporada, però que des del 20 de setembre no havien pogut portar a plaça. La confiança d'haver-la descarregat reiteradament a cadascun dels darrers assajos va donar resultat, amb una torre clavada que tot just va haver de treballar una mica per dalt després de la passada de l'enxaneta, però molt ben controlada. Una arrencada immillorable, amb l'onzena torre de set descarregada de l'any. Possiblement, la més valuosa pel context de les darreres setmanes.

I el cap de pinyes cantava la pinya del tres de vuit, que havia de ser el castell de la segona ronda. Totes les proves dels darrers assajos avalaven les garanties del castell, però la colla no va saber generar prou confiança en algun dels components més menuts que hi havia de pujar. I per evitar repetir un nou intent desmuntat, els tècnics van optar per no carregar de més pressió la canalla i aixecar el peu de l'accelerador amb el cinc de set. Un cinc dominat de cap a peus que és el divuitè de la temporada. Si es té en compte que enguany els vilanovins han estat més autoexigents que mai a l'hora de tenir en compte els mínims de pinya pròpia per afrontar cadascun dels castells, el valor d'aquesta xifra encara és més gran.

Per tancar la diada, els Bordegassos van descarregar el set de set (després d'un intent desmuntat per un malentès a un dels poms de dalt) i van arrodonir l'actuació descarregant dos pilars de cinc simultanis, seguits de quatre pilars de quatre simultanis més.

A plaça també hi havia els Minyons de Terrassa, que van descarregar amb moltíssima comoditat el tres de nou, el cinc de vuit, la torre de vuit i el pilar de sis. Els terrassencs mai no havien alçat un castell de nou a Vilanova. També van oferir una gran actuació els Castellers de Lleida, que després d'obrir amb un lleuger i segur cinc de set van descarregar el primer quatre de vuit de la temporada. Un quatre esplèndid que, ni de bon tros, no semblava que fos el primer de l'any. A tercera ronda van completar el quatre de set amb l'agulla, amb ensurt en la descarregada del pilar, ja que quart i enxaneta es van despenjar. Van acabar amb dos pilars de quatre. Per la seva part, els Minyons de l'Arboç van completar la seva millor actuació de la temporada, descarregant el cinc de set (amb molt suport extern a la pinya), el quatre de set amb l'agulla i el tres de set, a més del pilar de cinc.

Als Bordegassos encara els queden dues cites per tancar oficialment la temporada. Aquest diumenge al migdia actuaran a la Fira de Novembre en una actuació comercial. D'altra banda, dissabte 21 de novembre a les 12 del migdia actuaran a Terrassa, a la vigília de la Diada dels Minyons.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Diada dels origens
Dissabte 30 de setembre
Amb Falcons de Vilanova


01-10-2023
Diada Salvany
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


12-10-2023
Cornellà


21-10-2023
Tarragona


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos