Notícies

Imatge de la notícia
15-06-2014
TRAIEM EL CINC DE SET FORA DE CASA!
(5d7, 4d7a, 4d7, Vd5) Vídeo resum
Primer cinc de set de la temporada lluny de la plaça de la Vila pels Bordegassos de Vilanova. Dissabte a l'Arboç els groc terrós van descarregar el cinc de set, el quatre de set amb l'agulla, un quatre de set amb els segons del de vuit parant-lo a baixos i el vano de cinc. La segona millor diada de l'any a l'espera de poder estrenar nous castells properament.

El cartell a l'Arboç era de luxe. Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons locals. Un escenari ideal per dur-hi els millors castells del moment. Per començar els Bordegassos van escollir el cinc de set. Tot i haver de fer canvis de darrera hora per suplir la manca de baixos purs, els vilanovins van completar un cinc de set de postal. Un castell impecable descarregat amb molta tranquil·litat i que va deixar molt bones sensacions. És el segon que completen (i proven) enguany. El castell es va poder afrontar amb plena seguretat gràcies a la col·laboració a la pinya de les altres colles, especialment uns Castellers de Vilafranca que després també van requerir moltes camises vilanovines a galeres del seu quatre de nou.

A segona ronda els Bordegassos van enlairar el quatre de set amb l'agulla. Tot i deformar-se una mica a quarts, no va causar cap problema i el castell es va descarregar sense dificultats. I per acabar les rondes de castells, ajornat l'assalt al quatre de vuit, els Bordegasos van optar per fer un quatre de set en què el pis de baixos l'ocupaven els segons del quatre de vuit, que a més no duien crosses. El resultat, un quatre de set impecable, amb unes mides ideals, molt lleuger i que després de descarregar-lo va provocar a les files bordegasses demandes d'aixecar-lo un pis més ben aviat. Poc li falta si s'intensifica la constància i determinació a l'assaig. El vano de cinc va tancar una diada molt positiva per als de Pau Ortiz de Urbina, que van resoldre amb bona nota una diada que d'entrada es presentava amb dificultats arran de les baixes.

Pel que fa a la resta de colles, actuacions extraordinàries de Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls. Si a aquestes alçades de la temportada ja descarreguen tres de nou, quatre de nou i quatre de vuit amb l'agulla, què ens oferiran a plena temporada alta? A més, van arrodonir la diada amb el pilar de set i de sis, respectivament. També bona nota per als Minyons de l'Arboç, que van descarregar el tres de set, el set de set i el quatre de set.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Diada dels origens
Dissabte 30 de setembre
Amb Falcons de Vilanova


01-10-2023
Diada Salvany
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


12-10-2023
Cornellà


21-10-2023
Tarragona


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos