Notícies

Imatge de la notícia
18-05-2014
TRES CASTELLS DE SET AL MILÀ
(4d7, 4d7a, 3d7, Pd5, 2Pd4sim)
Diada positiva per als Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge van descarregar tres castells de set a la Festa Major del Milà. Els groc terrós van descarregar el tercer quatre de set amb l'agulla de la temporada, van començar a alleugerir el quatre i van seguir donant passos endavant als poms de dalt.

El quatre de set va ser el castell de sortida. Un quatre molt alleugerit respecte els primers de la temporada i que va presentar unes mides excel·lents a tots els pisos. El castell es va descarregar amb molta placidesa i també va donar peu a debuts. Un dels dosos, Nerea Ribera, era el primer quatre que feia a plaça. Tot plegat, bona feina i passos ferms, i sense presses, de cara a un futur quatre de vuit.

A segona ronda els vilanovins afrontaven el quatre de set amb l'agulla. Hi havia ganes de descarregar-lo, ja que tot i que enguany ja l'havien descarregat dues vegades, el darrer dia que l'havien dut a plaça havia quedat en intent desmuntat per partida doble. Aquest cop l'estructura es va lligar bé i el castell es va descarregar sense excessives dificultats. Potser a la descarregada algun component del tronc del quatre va treballar un pèl incòmode, però sempre sota control. A més, aquest castell va servir per estrenar-hi el baix del pilar. Per cert, un baix femení, fet gens comú en aquesta posició.

Per tancar les rondes de castells, els de Pau Ortiz de Urbina van descarregar el quart tres de set de la temporada. I a la ronda de pilars, el pilar de cinc, novament amb l'alineació lleugera, es va tornar a descarregar amb molta suficiència i segueix consolidant-se dia rere dia. Encara hi va haver temps per rubricar-ho amb dos pilars de quatre simultanis.

L'únic punt millorable del dia per als Bordegassos va ser que les baixes els van impedir afrontar el cinc de set. Abans d'improvisar o abusar del suport extern, els tècnics van optar per descartar aquesta estructura, que els vilanovins enguany ja han assolit per Sant Jordi. Tanmateix, balanç satisfactori tant pels resultats com, sobretot, per les sensacions. Es van veure uns Bordegassos convençuts del que feien. Amb actitud.

A plaça també hi havia la Colla Joves Xiquets de Valls, que va descarregar el quatre de vuit, un tres de vuit força treballat i el cinc de set. A segona ronda van intentar sense èxit la torre de vuit, que van desmuntar en dues ocasions amb aixecador col·locat. L'enxaneta, molt menut, no es va decidir a fer la passada.

Assaig especial de pinyes
De cara a aquest divendres 23 de maig (en l'horari habitual de 10 a 12 de la nit) els Bordegassos han convocat un assaig especial de pinyes. De proves de tronc també n'hi haurà, però aquest cop les proves de pinya es multiplicaran respecte un assaig convencional. La voluntat serà treballar-les a fons, polir detalls i començar a posar a punt l'encaix de la pinya i tronc dels futurs reptes, tant els ja assolits com els que encara no s'han estrenat aquesta temporada.

« Tornar a les notícies

Properes actuacions

L'Arboç
Dissabte 10 de juny
18h Plaça de la Vila
Amb Minyons de l'Arboç, Vella de Valls i Jove de Tarragona


18-06-2023
La Grallada
Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)


01-07-2023
Sant Pere de Ribes


02-07-2023
Festa Major de Baix a Mar
Monument de Francesc Macià (Vilanova i la Geltrú)


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de la Social

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos